Witamy w naszym sklepie Zaloguj sie lub Zarejestruj się

Damai - Olejek eteryczny - Eukaliptus 10 ml

  • Producent: Damai
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 24h

48,00 zł



  • Koszt wysyłki już od: 11,00

Olejek eukaliptusowy to popularny olejek eteryczny, który pozyskiwany jest z liści eukaliptusa, na drodze destylacji liści drzewa z parą wodną. Olejek eukaliptusowy ma wiele prozdrowotnych właściwości. Rozluźnia i redukuje napięcie nerwowe i mięśniowe, koi zmysły, uspokaja, wspomaga leczenie infekcji oraz przyspiesza okres rekonwalescencji po chorobach. Unikalny skład olejku eukaliptusowego powoduje, że pobudza on wydzielanie śluzu, ułatwia wykrztuszanie, dlatego wykorzystywany jest w przypadku schorzeń górnego i dolnego układu oddechowego człowieka. Zastosowany przy masażu olejek eukaliptusowy łagodzi dolegliwości bólowe mięśni i ścięgien, bóle głowy i bóle reumatyczne. Bardzo często z olejku eukaliptusowego korzysta się w aromaterapii i w gabinetach masażu. Jego dobroczynne właściwości docenia medycyna naturalna. Może być on stosowany w leczeniu przeziębienia, zwłaszcza przy zapaleniu oskrzeli i zapaleniach dróg oddechowych. Pobudza ruch rzęsek płuc i rozwadnia śluz, przez co łatwiej go usunąć. Można go podawać w zapaleniach jamy ustnej i gardła oraz przy wykwitach opryszczki. Z powodzeniem przyspiesza gojenie się ran, leczenie trądziku, oparzeń, grzybicy czy łuszczycy. Zapach olejku eukaliptusowego działa odstraszająco na wszy, komary, pchły i inne owady.
 
INCI: Cineol, pinene, limonene, cymene, phellandrene,
terpinene, aromadendrene
Nazwa botaniczna: eukaliptus gałkowy
Nazwa zwyczajowa: Eukaliptusowy olej globulus, olej
eukaliptusowy globulus liści
CAS #: 8000-48-4 FEMA: 2466
Ciężar właściwy: 0,90500 - 0,92500 @ 25 °C
Współczynnik załamania: 1,45800 - 1,46500 @ 20 °C
Używane części roślin: Liście i gałęzie
Metoda ekstrakcji: destylację z parą wodną
Kolor i zapach: Bezbarwny lub jasnożółty klarowny płyn o świeżym balsamicznym, podobnym do kamfory zapachu.
Jakość terapeutyczna
Olejek eukaliptusowy otrzymywany jest z liści i gałęzi drzewa eukaliptusowego.
 
Kraj pochodzenia: Australia
Ocena: 1 10
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator