Witamy w naszym sklepie Zaloguj sie lub Zarejestruj się

Damai - Olejek eteryczny - Drzewo Różane 10 ml

  • Producent: Damai
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 24h

121,00 zł



  • Koszt wysyłki już od: 11,00

Drzewo różane ma nie tylko walory estetyczne i pięknie pachnie, ale i pozwala na pozyskiwanie olejku, który posiada wiele pozytywnych dla zdrowia i urody właściwości. Olejek z drzewa różanego otrzymuje się w procesie destylacji rośliny aromatycznej, przy zastosowaniu pary wodnej. Pozyskuje się go z wiecznie zielonego, rosnącego w lasach tropikalnych amazońskiej dżungli drzewa różanego. Ma specyficzny różano-drzewny, korzenno-kwiatowy zapach. Olejek ma właściwości kojące i łagodzące dla zdrowia i urody. Ożywia, relaksuje i rewitalizuje organizm, jeśli jest dodany do kremów i balsamów antystarzeniowych. Posiada właściwości przeciwzmarszczkowe, wygładza, regeneruje i uelastycznia naskórek. Pozwala na łagodzenie bólów mięśniowych i bólów głowy oraz pobudza tkanki do naturalnej regeneracji. Ma właściwości pozwalające na przywrócenie równowagi i spokoju umysłu, ponieważ stabilizuje centralny układ nerwowy. Co ciekawe, olejek z drzewa różanego ma zapach będący afrodyzjakiem – stymuluje on namiętność i przywraca libido. Powszechne jest wykorzystywanie olejku z drzewa różanego w kosmetyce. Jest on dodawany do preparatów anty-age, przeciwdziałających starzeniu się skóry. Olejek z drzewa różanego doskonale komponuje się z olejkami cytrusowymi, m.in. pomarańczowym czy mandarynkowym. Często wykorzystywany jest w aromaterapii oraz przy masażach relaksacyjnych. Stosuje się go również w preparatach pobudzających rozwój komórek i regenerujących tkanki, np. w kremach i żelach antytrądzikowych czy w preparatach na blizny. Olejek można dodać do peelingów, masek relaksacyjnych czy też wykorzystać do moczenia stóp i rąk, dla ich wygładzenia i uelastycznienia.
 
INCI: a-pinene, camphene, geranial, neral, myrcene, limonene,
1,8-cineole, linalool, benzaldehyde, linalool oxide and a-terpineol.
Nazwa botaniczna: Aniba rosaeodora
Nazwa zwyczajowa: olejek z drzewa różanego
CAS #: 8015-77-8, F.E.M.A.: 2156
Używane części roślin: drewno
Metoda ekstrakcji: destylacja z parą wodną
Kolor i zapach: Bezbarwny do jasnożółtego o charakterystycznym słodkim zapachu
Ciężar właściwy: 0.970 - 1.100 @ 72°F
Współczynnik załamania: 1.430 - 1.480 @ 72°F
Jakość terapeutyczna
Drzewo różane Aniba rosaeodora jest wolnorosnącym drzewem puszczy amazońskiej. Drewno jest pachnące, koloru czerwonożółtego, wykorzystywane w przemyśle meblarskim i perfumeryjnym.
Kraj pochodzenia: Peru
Ocena: 1 10
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator