Witamy w naszym sklepie Zaloguj sie lub Zarejestruj się

Damai - Olejek eteryczny - Dzika Róża 10 ml

  • Producent: Damai
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 24h

43,00 zł

  • Koszt wysyłki już od: 11,00

Dzika róża stosowana jest  od dawna w kosmetyce. Jej nasiona, owoce i kwiaty wykazują szereg właściwości pielęgnacyjnych i leczniczych. Za najbardziej wartościowe uważa się jednak owoce, które są źródłem witaminy C, tak lubianej przez naszą skórę. Z wielu źródeł możemy dowiedzieć się, że zawartość witaminy C w owocach dzikiej róży jest 30, a nawet 40-krotnie wyższa, niż w owocach cytrusowych. Wyjątkową cechą witaminy C znajdującej się w owocach dzikiej róży jest to, że nie reaguje z zawartym w niej żelazem. Dzięki temu nie dochodzi do powstawaniu toksycznych dla skóry i organizmu rodników, co może mieć miejsce w kosmetykach z dodatkiem syntetycznej witaminy C. Olej z dzikiej róży może być stosowany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, ze wskazaniem na skórę suchą, dojrzałą i wrażliwą. Olej nawilża, regeneruje i łagodzi. Zmiękcza skórę, działa przeciwzapalnie i bierze czynny udział w procesie odbudowy naskórka. Nie wykazuje przy tym działania komedogennego (nie zatyka porów skóry), dlatego możesz go stosować również do pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej i trądzikowej. Obecne w oleju z dzikiej róży związki witamin i organiczne kwasy owocowe wykazują działanie złuszczające, a witamina A w połączeniu z witaminą C rozjaśniają skórę i zapobiegają powstawaniu plam pigmentacyjnych. Olej ten pomoże też rozjaśnić rozstępy, zmniejszy widoczność pierwszych zmarszczek oraz zapewni skórze ochronę przed ich powstawaniem.
 
INCI: Linolenic, Linoleic, Oleic acid, Stearic acid, Palmitic acid,
Carotenoids, flavonoids, and trans-retinoic acid
Nazwa botaniczna: Rosa moschata
Nazwa zwyczajowa: Olejek z owoców dzikiej róży
Współczynnik załamania: 1.430 - 1.480 @ 20 °C
Używane części roślin: owoce
Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno
Kolor i zapach: Kolor złoty do czerwonego, delikatny drzewny zapach
Jakość terapeutyczna
Olejek z dzikiej róży pozyskiwany jest z owoców krzewu dzikiej róży, który rośnie w różnych częściach świata w tym w Europie i południowej Afryce.
Kraj pochodzenia: Południowa Afryka
Ocena: 1 10
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator