Witamy w naszym sklepie Zaloguj sie lub Zarejestruj się

Damai - Olejek eteryczny - Drzewo Herbaciane 10 ml

  • Producent: Damai
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 24h

46,00 zł

  • Koszt wysyłki już od: 11,00

Olejek z drzewa herbacianego, znany także pod nazwą Tea Tree Oil otrzymywany jest z unikalnego gatunku drzewa Melaleuca Alternifolia, porastającego wschodnią część Australii. Olejek ten wykazuje jedne z najsilniejszych właściwości antybakteryjnych, przeciwgrzybiczych i antywirusowych. Może być stosowany w ramach zatrzymywania różnego rodzaju infekcji, zarówno dróg oddechowych, moczowych, jak i gardła, czy jamy ustnej. Olejek z drzewa herbacianego znajduje zastosowanie w ramach leczenia różnego rodzaju problemów skórnych. Używa się go przede wszystkim do leczenia trądziku, grzybicy, wyprysków, brodawek, czy krost. Olejek ten można również stosować w ramach łagodzenia oparzeń słonecznych. Potwierdzono, że stosowanie olejku z drzewa herbacianego w ramach aromaterapii pomaga w poprawie samopoczucia, a także przy niwelowaniu zdenerwowania i napięcia. Olejek ten stanowi składnik wielu preparatów kosmetycznych oraz leczniczych. Na bazie olejku produkowane są różnego rodzaju mydła, szampony, dezodoranty, kremy, czy odżywki do włosów. Wiele z tych preparatów stosuje się w ramach zwalczania grzybic oraz infekcji skórnych. Olejek z drzewa herbacianego można stosować do pielęgnacji skóry normalnej, ale najbardziej skuteczne działanie wykazuje on w przypadku skóry problemowej, szczególnie trądzikowej, wrażliwej, czy skłonnej do zaskórników. Skuteczność tego rodzaju kosmetyków, produkowanych na bazie olejku z drzewa herbacianego, została potwierdzona szeregiem badań realizowanych zarówno w Polsce, jak i za granicą.
 
INCI: Terpinen-4-ol, Alpha-Terpineol, Cineole, Pinene,
Alpha Terpenene, Beta-Caryophyllene.
Nazwa botaniczna: Melaleuca alternifolia
Nazwa zwyczajowa: olejek z drzewa herbacianego
CAS #: 68647-73-4, F.E.M.A.: 3902
Używane części roślin: liście
Metoda ekstrakcji: destylacja z parą wodną
Kolor i zapach: Blado żółty do żółtego, klarowny płyn z korzennym, ciepłym zapachem, podobnym do gałki muszkatołowej
Jakość terapeutyczna
Ciężar właściwy: 0.88800 - 0.90900 @ 25°C.
Współczynnik załamania: 1.47500 - 1.48200 @ 20°C
Drzewokrzew ten rośnie dziko w miejscach bagnistych na terenie Australii, a obecnie jest tam również uprawiany na plantacjach.
Kraj pochodzenia: Australia
Ocena: 1 10
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator